Spel och nöjen på Gotland

Sikta in dig på en nöjesfylld semestervecka, fullt med folk och festliga arrangemang

Söker du dig till Gotland och Visby under någon av de klassiska sommarveckorna får du säkert med dig ett minne för livet, om du gillar festligheter, sena nätter och pulserande nattliv förstås. Har du andra önskemål när det gäller semester så finns resten av ön tillgänglig eller så väljer du helt enkelt en annan vecka och period att åka till Gotland.

Hamnen, havet och badet

Det är en ö och det finns en hamn men det är inte helt självklart att segla hit för egen maskin, du ska trots allt ta dig över halva Östersjön. När du väl är här så gäller det att trängas med de andra båtgästerna och fajtas om bästa platsen i Visbys småbåtshamn. Ön har ett par stora badstränder, de flesta med sandstrand, Tofta strand är en klassiker strax söder om Visby. Klipphällar och klappersten gör kustlinjen lite svårtillgänglig men ger även fina fiskemöjligheter och ett stort fågelliv. Mest välkända badet är Kallbadhuset eller “Kallis” som det heter idag. Stranden ligger mitt inne i Visby, precis vid Almedalens park och erbjuder välordnad badplats med after beach och festliga partyn varje kväll under sommaren. Här kan du bada, spela, lyssna på musik, umgås och dansa, hela natten lång.

Seglarveckan

Beroende på vem du är på Gotland så tycker du något om den omtalade seglarveckan som numer kallas Stockholmsveckan, som går av stapeln vecka 29. På både gott och ont samlas det en mängd partysugna ungdomar i Visby med en enda önskan; att ha roligt, träffa nya vänner och fira sommaren på allra högsta volym.

Spela och förnöja sig

I Visbys innerstad ligger pubar och nattklubbar på rad och till långt in på natten hörs den dunkande partymusiken. Självklart kan man förnöja sig med spel såsom blackjack och roulette på de öppna spelborden, men vill man hellre spela slotspel och andra fantasifulla spel så går det bra att spela på onlinecasino.

Travspel på Visbytravet

Man kan även spela live och på odds i Visby och då är det trav som gäller. Travbanan ligger strax utanför stan och har under sommaren ett par större tävlingar där ekipage av högsta klass besöker ön och gör upp om vinstpengarna. Du kan naturligtvis spela online på alla loppen, men har du möjlighet, så ta cykeln och cykla ut till kanske Sveriges mysigaste travbana och umgås, spela och ha roligt med dina vänner. Ponnytraven med gotlandsrusset är något du inte vill missa.